Om Murre

Musiker ifrån skogarna i byn Torsåsby som ligger i de södra delarna av Alvesta kommun. Numera är hon en utexaminerad Visskole-elev från Visskolan i Västervik som efter skolan beslutade sig för att stanna kvar i Västervik.


Hon framför först och främst eget material, låtar på svenska om livet och vardagens stora och små ting, varvat med poesi och mellansnack med glimten i ögat.
Murre tolkar ock sina förebilders alster på "Murre-vis". Sjunger mest på svenska men även på engelska, bl.a. The Doors och Bob Dylan. Bland de svenska favoriterna finns Stefan Sundström, Dan Viktor, Dan Andersson, Emil Jensen, Allan Edwall och Cornelis Vreeswijk.

Citat:
"Pugh Rogefeldt

Miranda Murre Eriksson
Lör 29/11 2014
No.6 (Allbotorget 6, ALVESTA)

Slutsålt flera veckor i förväg. Det är stort i lilla Alvesta. Konsertkvällen avslutades med ett framträdande av talangfulla vissångerskan Miranda Murre Eriksson. " 

Kristianstads Teaterförening:
"Publikens enkätresultat:  9  (högsta poäng10)
Kommentar: ”Enkel, naturlig och låtar med innehåll” "

 

"En som verkligen marinerats i visor genom livet är småländskan Miranda Murre Eriksson, som spelade på visfestivalen här förra året, som överraskning. " - Ivar Sjögren

"MIRANDA MURRE ERIKSSON
Hembygdens dotter, Alvestas stolthet, Västra Torsås Visdrottning! Miranda Murre Eriksson bjuder på egna & andras visor på sitt eget sätt." - Arrangör på Tyrolen i Blädinge

Världens minsta festival:
"Miranda Murre Eriksson från Västervik i Sverige, brinner för musik, poesi och viskonst. Med nerv och känsla sjunger hon om vardagssituationer och livets svårigheter. Murres klara, behagliga stämma blandas med härliga melodier på gitarr och munspel som lämnar en skön känsla i kroppen."

Artiklar:

https://www.smp.se/alvesta/visan-ar-mirandas-melodi/

https://alvesta.lokaltidningen.se/numera-kanner-jag-mina-idoler-/20140813/artikler/712318929

Länkar:

https://www.youtube.com/results?search_query=Miranda+Murre+Eriksson

https://soundcloud.com/miranda-murre-eriksson

https://www.facebook.com/erikssonmurre